• krokus
  • margrietjes
  • vlinder
  • ondergaande zon
  • bloem en bij

Bericht over Esther activiteiten

Beste geïnteresseerde/bezoekster van de Esther-website,

Namens de werkgroep Esther een bericht met gemengde gevoelens: de werkgroep gaat stoppen met de Esther activiteiten. 

We zijn met de gastvrouwen bij elkaar geweest om te bespreken hoe we verder gaan met Esther. Overwegingen die toen besproken zijn, waren bijvoorbeeld: Kunnen we nog weer opstarten met Esther na zo’n lange tijd? Past het nog in deze tijd? Zullen de vrouwen uit onze doelgroep nog wel komen? Zijn er genoeg mensen die zich beschikbaar stellen om te helpen en vooral om de kar te trekken?

De huidige werkgroep heeft niet meer de energie en de tijd om dit op te pakken. Een aantal gastvrouwen is gestopt. Alles overwegende is het besluit genomen om te stoppen met Esther. De afgelopen dertig (!) jaar is Esther tot grote zegen geweest voor veel vrouwen in Enschede en omgeving en daar zijn we zeer dankbaar voor. We verwachten dat er nieuwe initiatieven ontstaan in Enschede en wie weet ontmoeten we elkaar daar of elders.

De werkgroep Esther wenst u Gods zegen toe.

Hartelijke groet,

Werkgroep Esther

Interview met een oprichtster van Esther Enschede

Begin 2017, als Esther Enschede alweer 25 jaar bestaat, hebben we één van de oprichtsters geïnterviewd. Veel plezier met lezen.

Wat betekent Esther Enschede voor jou?

1) Kan je iets vertellen over wat het voor jou betekent dat Esther alweer 25 jaar bestaat? Aangezien jij één van de dames bent die het heeft opgericht.

Ik ben ontzettend dankbaar, dat Esther 25 jaar bestaat. Dankbaar aan onze Heer, maar ook aan alle dames, die zich voor de werkgroep, als gastvrouwen en als gespreksleidsters hebben ingezet. Veel dames zien er tegenop om aan een dergelijke taak te beginnen, maar mijn ervaring leert me, dat ieder die de stap waagt op de eerste plaats zelf gezegend wordt en ook anderen tot zegen zal zijn. 

Door een ander tot zegen te zijn wordt je zelf gezegend.

En weet je, 25 jaar is een hele tijd en er zal vast wel eens ergens een meningsverschil over iets geweest zijn, maar ik zal je een situatie vertellen die plaatsvond in de bijbelstudiegroep in Glanerbrug. We gingen als werkgroepleden van tijd tot tijd bij een bijbelstudiegroep op bezoek om de mensen te leren kennen die aan de groepen deelnamen en om te weten hoe we het beste de gespreksleidsters konden ondersteunen. Ik kom daar tijdens het kwartiertje, 20 minuten welkom met koffie en in die tijd kwamen de verhalen over de doopdiensten die men in verschillende kerken had: De één een kinderdoop, de ander een volwassendoopdienst.

Ik was benieuwd, hoe dat zou aflopen! Nu hadden wij in de werkgroep al van begin af aan besloten om over een paar onderwerpen geen studies aan te bieden, twee ervan waren: dopen en het boek Openbaringen. Er is zoveel, dat ons in het geloof kan binden en dat wilden we aanreiken en samen bestuderen.

Wat schetst mijn verbazing: de meningen en het meegemaakte werden gedeeld met elkaar en er werd met respect naar elkaar geluisterd. Wow, dacht ik, zo kan het dus ook. Het was een grandioze bemoediging, niet alleen voor mij, maar voor ieder die verantwoordelijk was voor het reilen en zeilen binnen Esther.

Met lood in de schoenen initiatief nemen

Lees meer: Interview met een oprichtster van Esther Enschede

Laat je inspireren door Esther in de Bijbel

Esther in de Bijbel. We hebben ons laten inspireren door de EO met het verhaal over Esther.
 
Het verhaal begint met "Joodse schoonheid redt Gods volk". De Joodse Esther is ‘het mooiste meisje van de klas’. Het begin van dit boek is een soort missverkiezing. Koning Ahasveros laat zijn personeel de mooiste meisjes van het land bij elkaar zoeken, en kiest vervolgens zijn koningin. De Joodse Esther is de ‘gelukkige’.

Esther op de radio

Woensdag 18 januari 2017 is Irene Geerts namens de werkgroep op de radio geweest bij Omroep Logos. Dit keer stond het 25-jarig jubileum centraal.
Hieronder kan je het interview terugluisteren.

 Irene bij de radio

Op 6 april is Eke Blaak namens de Christelijke Werkgroep Esther op de radio geweest bij Omroep Logos. Hieronder kan je het interview nog eens terugluisteren.

Bezoekers over Esther

"Het is erg opbouwend, ook voor christenen."

"Ben zeer dankbaar voor de bemoediging en liefde die de Heer voor ons heeft."

"Leuk om met veel vrouwen samen te komen."

"Goede op vrouwen gerichte boodschap!"

"Ik word er altijd door opgebouwd."

"Mooie bemoedigende ochtend!"

"Goed georganiseerd."

"Ontzettend bemoedigend."

"Goede positieve bijeenkomst."

Dagelijks woord

27 maart 2023

Welkom!

Jij bent belangrijk, jij bent waardevol, jij bent welkom.