• krokus
  • margrietjes
  • vlinder
  • ondergaande zon
  • bloem en bij

Laat je inspireren door Esther in de Bijbel

Esther in de Bijbel. We hebben ons laten inspireren door de EO met het verhaal over Esther.
 
Het verhaal begint met "Joodse schoonheid redt Gods volk". De Joodse Esther is ‘het mooiste meisje van de klas’. Het begin van dit boek is een soort missverkiezing. Koning Ahasveros laat zijn personeel de mooiste meisjes van het land bij elkaar zoeken, en kiest vervolgens zijn koningin. De Joodse Esther is de ‘gelukkige’.

Esther is een waaghals

EstherMaar er komen serieuze problemen. Het volk van Esther, het Joodse volk, is in serieuze problemen. Alle Joden in het Perzische Rijk dreigen vermoord te worden. Esther speelt een sleutelrol in het voorkomen. Ze doet een oproep om te vasten, ze roept naar God om hulp, en toont haar moed door naar de koning te gaan. Ze vraagt hem om haar volk te sparen. De geschiedenis van het Joodse volk, van God met mensen, gaat door! Esther is een waaghals, ze heeft de moed om naar de koning te gaan, ondanks de mogelijke gevaarlijke consequenties.

Het woord 'God'

Het woord ‘God’ wordt niet genoemd in dit Bijbelboek. En toch, als je wat beter kijkt, is het overduidelijk dat Hij erbij is. Het verhaal zit vol ‘toevalligheden’, met een bijzondere timing.

Neem mee

  • Geloof jij dat God in jóuw leven kan grijpen en door jouw leven werkt, zonder dat je dat misschien zelf ziet of door hebt? Heb je dit wel eens ervaren? God wil jouw moed, jouw verantwoordelijkheid inzetten.

  • Esther komt in de positie terecht dat ze iets kan betekenen voor haar volk. Ook al is ze misschien bang. Door haar moed wordt uiteindelijk het Joodse volk gered. Wauw.

  • Lees het bijzondere verhaal eens in de Bijbel, offline, of via http://bijbel.eo.nl/bijbel/ester/1

Dagelijks woord

08 december 2019

  • zondag 08 december 2019 - 1 Petrus 2:21-24
    Dat is uw roeping; ook Christus heeft geleden, om uwentwil, en u daarmee een voorbeeld gegeven. Treed dus in de voetsporen van hem die geen enkele zonde beging en over wiens lippen geen leugen kwam. Hij werd gehoond en hoonde zelf niet, hij leed en dreigde niet, hij liet het oordeel over aan hem die rechtvaardig oordeelt. Hij heeft in zijn lichaam onze zonden het kruishout op gedragen, opdat wij, dood voor de zonde, rechtvaardig zouden leven. Door zijn striemen bent u genezen. -- 1 Petrus 2:21-24

Welkom!

Jij bent belangrijk, jij bent waardevol, jij bent welkom.