• krokus
  • margrietjes
  • vlinder
  • ondergaande zon
  • bloem en bij

Esther, het ontstaan van de naam

Het ontstaan van de naam EstherEsther vs3

Bij het ontstaan van Esther zijn vele namen de revue gepasseerd en waarom dan gekozen voor Esther: Een vrouw in de bijbel die voor haar volk opkwam en de woorden gesproken heeft: "Kom ik om, dan kom ik om." Dat zijn grote woorden, maar het was ook ons verlangen om er voor de dames in Twente te zijn en als ons dat dan wat zou kosten, dan moest dat maar. Al hoopten we natuurlijk wel, dat we dat niet zouden moeten betalen met onze dood. Het kost je heel wat aan tijd, aan inzet, aan vergaderen, aan overleg, aan instructie etc.etc.

Het is het zo waard geweest. We hebben mensen tot geloof zien komen en zien groeien in hun Heer, er is niets mooiers dan dat. We voelden ons vaak zwak, maar we zongen het lied op de open ochtenden en we hielden het elkaar voor in vergaderingen: 2 Korinthiers 12:10: "als ik zwak ben, dan ben ik machtig".

Je kunt het verhaal over Esther HIER in de Bijbel teruglezen.

2 korintiers 12 vers 10

Matthijn Buwalda schreeft een mooi nummer over Esther. Het staat op één van zijn cd's: 'Lichtjes in de mist'. Bijzonder om te beluisteren. Het gaat over een dappere en moedige vrouw waar onze werkgroep naar is vernoemd. Je kunt het nummer terugluisteren op Youtube en de songtekst meelezen:

Dagelijks woord

03 oktober 2022

Welkom!

Jij bent belangrijk, jij bent waardevol, jij bent welkom.