Willem de Vink sprak op open avond Esther 10 oktober 2019

Op donderdagavond 10 oktober sprak Willem de Vink op de open avond van Esther in Enschede. Hij sprak over het thema ‘Wie ben ik?’ en vatte zijn toespraak als volgt samen:

"De vraag ‘Wie ben ik?’ dragen we een leven lang met ons mee. Nou, wie? Kijk in de spiegel. Je krijgt geen antwoord. Vraag het aan je ouders of vrienden. Ze helpen je niet echt. Doe een persoonlijkheidstest. Maar een bevredigend antwoord krijg je niet.

Nooit? Toch wel. Als iemand het jou vertelt die jou beter kent dan jij jezelf kent. Iemand die je ook nog kunt vertrouwen. God misschien? Hij kent je als de beste. Hij kan je inderdaad precies vertellen wie jij bent. Sterker nog: Hij kan je ook vertellen wie jij mag worden!

Dit moet je weten, dit moet je geloven, zo moet je jezelf ook zien: jij bent een uniek kind van God. Niet meer van de soort van Adam, maar van de soort van Jezus. Jij bent bestemd om op Jezus te lijken. God heeft je in Hem geplaatst. Daarom kan Hij alles in jou uitwerken wat Hij voor jou beschikbaar heeft. Jij bent gewild, geliefd, bevoorrecht. Aan jou is alles mooi!"

De geluidsopname van de avond is door technische problemen helaas niet gelukt. Willem de Vink wees ons erop dat hij een soortgelijke toespraak ook bij een andere bijeenkomst heeft gegeven. Die bijeenkomst kun je hier zien en horen: https://www.wijngaardbarendrecht.nl/preken/willem-de-vink/vrij

Wim Grandia op open avond 2018

Op 4 oktober was Wim Grandia te gast op de Esther avond. Hij sprak over “Wat ik heb dat geef ik je; niet meer, maar ook niet minder!” Benieuwd naar wat hij verteld heeft? Hieronder kunt u het terugluisteren:

Wie is Wim Grandia?
Wim Grandia (s)preekt, coacht, schrijft en traint. Hij is voorganger van Evangelische Gemeente BEREA-De Maten in Apeldoorn. In het verleden is hij onder andere werkzaam geweest bij de Evangelische Omroep. Zie zijn website voor meer informatie: https://www.grandia-cpw.nl/

Volg ons en blijf op de hoogte van onze activiteiten
Via de contactpagina kan je je aanmelden voor onze nieuwsbrief, zo blijf je op de hoogte van nieuwe bijeenkomsten/activiteiten. Je kunt al onze activiteiten ook volgen op onze facebookpagina. Like en volg deze pagina en en als er weer nieuws is, deel de berichten dan gerust aan iedereen rond. 

Martin Brand was 12 oktober 2017 bij Esther Enschede

Terugblik met foto's en opname van de avond met Martin Brand

Hieronder vind je een terugblik van de open avond met Martin Brand op 12 oktober 2017.

Veel mannen en vrouwen genoten van zijn toespraak en gezongen nummers. Het thema was 'om jaloers op te worden'. We kregen veel enthousiaste reacties terug. En dat de mannen erbij waren was voor vele een reden om te vragen om dit vaker te doen. Maar of dat gebeurt.... We hebben ook erg genoten van Andre Bijleveld en zijn band. Ook had hij als verrassing voor ons 25jarig jubileum een koor uitgenodigd. We hebben genoten! 

Terugluisteren naar Martin Brand in Enschede

 

 

Foto's van de avond met Martin Brand

Lees meer: Martin Brand was 12 oktober 2017 bij Esther Enschede

Anne Westerduin op de Open Avond 2015

Anne Westerduin had een inspirerend verhaal. Dit keer over hoe je kleurrijk kunt leven. In tweetallen gingen we hierover in gesprek. We lieten iets meer zien van onszelf. Dit keer even niet die veilige houding, veilige gesprekken. Maar gewoon eens eerlijk praten over wat je nou echt raakt en bezighoudt. Interessant! Misschien goed om dit eens vaker te doen, zo'n open gesprek?  

Cynthia van Echten, een zangeres met passie

In oktober was Cynthia van echten te gast. Een jonge vlotte vrouw met veel levenswijsheid. Ze wist veel vrouwen te raken met haar open en eerlijke verhaal over haar jeugd. 

Luister hier de opname terug:

Chyntia van Echten

Cynthia van Echten, een zangeres met passie. Ze zingt en leidt aanbidding bij christelijke evenementen. Ook is zij als zangeres verbonden als ambassadeur bij Operatie Mobilisatie. Op deze manier combineert zij haar passies voor zending en aanbidding en is zij letterlijk een stem voor diegene die hun stem niet kunnen laten horen. Cynthia deelt op een aanstekelijke manier haar liefde voor God en enthousiasme voor het Evangelie door te zingen en te spreken.

Kijk gerust eens op haar website om haar te leren kennen: http://www.cynthiavanechten.com/ 

Hieronder nog wat foto's voor een indruk

 

 

Dagelijks woord

27 maart 2023

Welkom!

Jij bent belangrijk, jij bent waardevol, jij bent welkom.