Willem de Vink sprak op open avond Esther 10 oktober 2019

Op donderdagavond 10 oktober sprak Willem de Vink op de open avond van Esther in Enschede. Hij sprak over het thema ‘Wie ben ik?’ en vatte zijn toespraak als volgt samen:

"De vraag ‘Wie ben ik?’ dragen we een leven lang met ons mee. Nou, wie? Kijk in de spiegel. Je krijgt geen antwoord. Vraag het aan je ouders of vrienden. Ze helpen je niet echt. Doe een persoonlijkheidstest. Maar een bevredigend antwoord krijg je niet.

Nooit? Toch wel. Als iemand het jou vertelt die jou beter kent dan jij jezelf kent. Iemand die je ook nog kunt vertrouwen. God misschien? Hij kent je als de beste. Hij kan je inderdaad precies vertellen wie jij bent. Sterker nog: Hij kan je ook vertellen wie jij mag worden!

Dit moet je weten, dit moet je geloven, zo moet je jezelf ook zien: jij bent een uniek kind van God. Niet meer van de soort van Adam, maar van de soort van Jezus. Jij bent bestemd om op Jezus te lijken. God heeft je in Hem geplaatst. Daarom kan Hij alles in jou uitwerken wat Hij voor jou beschikbaar heeft. Jij bent gewild, geliefd, bevoorrecht. Aan jou is alles mooi!"

De geluidsopname van de avond is door technische problemen helaas niet gelukt. Willem de Vink wees ons erop dat hij een soortgelijke toespraak ook bij een andere bijeenkomst heeft gegeven. Die bijeenkomst kun je hier zien en horen: https://www.wijngaardbarendrecht.nl/preken/willem-de-vink/vrij

Dagelijks woord

05 februari 2023

Welkom!

Jij bent belangrijk, jij bent waardevol, jij bent welkom.