Open Avond 20 oktober 2011

De macht van woorden

Donderdagavond 20 oktober was er weer een Open Avond. Dit vond plaats in het oude Bonhoeffer College in Enschede. We hebben met een band gezongen en geluisterd naar een lezing van Marianne Grandia. Zij sprak over de macht die woorden kunnen hebben. Woorden kunnen genezen of verwonden, aanmoedigen of ontmoedigen, complimenteren of afkraken. Woorden hebben effect. Ze ging in op hoe we kunnen leren positief te spreken.

Over Marianne Grandia

Op de middelbare school kon ik niet kiezen... verpleegkundige worden? Docente Nederlands? Of secretaresse? Uiteindelijk koos ik voor het laatste. Tot 2009 heb ik dit werk altijd met heel veel plezier uitgevoerd en in de vrije uurtjes leverde ik van 1998 tot en met 2002 artikelen en columns aan voor een regionale krant (Altena Nieuws). Sinds 2003 schrijf ik bijna maandelijks een artikel voor Eva, een christelijk lifestylemagazine voor vrouwen. Daarnaast ben ik al enkele jaren actief als vertaler (meer informatie hierover volgt binnenkort onder Boeken). Alles bij elkaar was de werkweek al meer dan behoorlijk gevuld, maar steeds vaker en steeds meer gaf God me liefde voor vrouwen die Hij op mijn pad plaatste. Ik wilde er graag voor hen zijn, maar kwam in een enorme spagaat met vooral mijn baan op kantoor, die de meeste uren opsnoepte.

In 2009 kwam het moment waarop ik die baan heb opgezegd. Zo kon ik meer tijd en aandacht geven aan een aantal vrouwen die voor een bepaalde periode behoefte hadden aan een open deur, een luisterend oor en/of gebed. In november van dat jaar ben ik begonnen met de cursus pastorale hulpverlening en heb ik Stichting Selah opgericht. Het is heerlijk om er door middel van gesprekken, themaweekenden, lezingen, voor vrouwen te mogen zijn, iets te mogen weerspiegelen van de liefde en genade van God!
Maar steeds groter werd het verlangen om ook via een roman iets door te mogen geven. Onder aanmoediging van mijn man en vele lieve mensen om mij heen, maar vooral door de Bron van Inspiratie zijn de romans Witter dan sneeuw en Lenteregen ontstaan.

De uren waarin ik niet voor Selah op pad ben, of in mijn schrijfkamer van onze woning in het prachtige vestingstadje Woudrichem aan het schrijven of vertalen ben, probeer ik zo goed mogelijk te verdelen over ons gezin, familie, vrienden en onze kerkelijke gemeente VEG De Burcht te Sleeuwijk.

Lees meer over Marianne op haar website.

Dagelijks woord

03 oktober 2022

Welkom!

Jij bent belangrijk, jij bent waardevol, jij bent welkom.