Waarom deelnemen aan een gespreksgroep?

Hieronder staan enkele ervaringen van dames die ook bij een bijbelstudiegroep zitten. Je kunt hun ervaring lezen om te ontdekken wat zo'n groep mogelijk voor jou zou kunnen betekenen.

Hoe is het mogelijk!?

Lang geleden alweer, in de nazomer van 1992, ging ik op uitnodiging naar de 'Esthergroep' Enschede. Destijds was dat in het restaurant de Assinkhof. Met enkele vrouwen ging ik daar naartoe, want het zou mijn geloof verdiepen en vooral het lezen van de Bijbel kwam ter sprake. Dit laatste trok mij erg. Ik als Katholiek wist weinig van de Bijbel, alhoewel ik me toch al enige tijd had aangesloten bij een Bijbelkring in Haaksbergen.

Lees meer: Hoe is het mogelijk!?

Dit is niks voor mij

Alleen naar een open ochtend, voor de eerste keer, en de boodschap raakte mij direct. Ik kom uit Duitsland en ging daar naar een hele wettische gemeente. Niet gewend om met andere gelovigen om te gaan. Ik merkte eigenlijk nooit ruimte om elkaar te leren kennen over kerkmuren heen.
Tijdens de ochtend was er een oproep voor een bijbelgespreksgroep. Dat vond ik interessant, dus ben ik gegaan. Na twee keer naar zo'n groep te zijn geweest dacht ik... dit is niks voor mij... en ik ben er toen weer mee gestopt.

Lees meer: Dit is niks voor mij

Ervaringen delen

Ik kwam al jaren naar de Ester-ochtenden en genoot er erg van. Om te kunnen doorpraten met andere christenvrouwen, over deze ochtenden, leek het mij een goed idee om mij op te geven voor een gespreksgroep. Door deze groep kon ik mijn ervaringen met anderen delen. De boekjes van Groei die worden gebruikt, zijn daarbij een mooie aanvulling. Samen met vrouwen uit allerlei gezindten spreken we over de grootheid van God en wat Hij met en voor ons doet. Voor mij is het een verrijking. Ik ben erg blij dat ik de stap heb gezet naar de gespreksgroep.
Geschreven door Ine


koffiekoppen

Dagelijks woord

27 maart 2023

Welkom!

Jij bent belangrijk, jij bent waardevol, jij bent welkom.