Dit is niks voor mij

Alleen naar een open ochtend, voor de eerste keer, en de boodschap raakte mij direct. Ik kom uit Duitsland en ging daar naar een hele wettische gemeente. Niet gewend om met andere gelovigen om te gaan. Ik merkte eigenlijk nooit ruimte om elkaar te leren kennen over kerkmuren heen.
Tijdens de ochtend was er een oproep voor een bijbelgespreksgroep. Dat vond ik interessant, dus ben ik gegaan. Na twee keer naar zo'n groep te zijn geweest dacht ik... dit is niks voor mij... en ik ben er toen weer mee gestopt.

Daarna heb ik een periode meegemaakt waarin ik de liefde van God voor mijn leven heel erg heb ervaren en waarin ik ook geleerd heb om minder te oordelen over anderen. Toen ben ik weer naar een open ochtend geweest. Ik heb mij vervolgens weer opgegeven voor een bijbelgespreksgroep.
Ik had de hoop dat ik bij een andere groep terecht zou komen... maar ik kwam op dezelfde groep terecht!
De groep verliep nog hetzelfde, maar er was iets in mij verandert. Er was meer ruimte en liefde in mijn leven gekomen voor andere gelovigen en nu geniet ik juist heel erg van alles, waar ik het de eerste keren zo moeilijk mee had.
Ik vind het nu heel fijn op de groep. De gezelligheid, de warmte, en om te zien hoe elke vrouw uniek is en een persoonlijke geloofsbeleving heeft. Het is mooi om te zien hoe God aan het werk is in het leven van iedere vrouw. Je kunt samen ervaringen, vreugde en verdriet delen en voor elkaar bidden. Je kunt samen zoeken naar wat God zegt in de bijbel over alles wat je meemaakt, en wat je daarmee kunt in je eigen leven en situatie. Ik vindt het geweldig dat je daarin zoveel van elkaar kunt leren.
Gedeeld door Gila (35 jaar)

Dagelijks woord

08 december 2019

  • zondag 08 december 2019 - 1 Petrus 2:21-24
    Dat is uw roeping; ook Christus heeft geleden, om uwentwil, en u daarmee een voorbeeld gegeven. Treed dus in de voetsporen van hem die geen enkele zonde beging en over wiens lippen geen leugen kwam. Hij werd gehoond en hoonde zelf niet, hij leed en dreigde niet, hij liet het oordeel over aan hem die rechtvaardig oordeelt. Hij heeft in zijn lichaam onze zonden het kruishout op gedragen, opdat wij, dood voor de zonde, rechtvaardig zouden leven. Door zijn striemen bent u genezen. -- 1 Petrus 2:21-24

Welkom!

Jij bent belangrijk, jij bent waardevol, jij bent welkom.