Esther Vorsterman van Oijen sprak op open ochtend 5 februari 2020

Woensdag 5 februari was het weer zo ver: de jaarlijkse open ochtend van Esther vond plaats. Het was goed om met zo veel vrouwen met elkaar te zijn en we kijken terug op een geweldige ochtend. Esther Vorsterman van Oijen sprak over het thema ‘Over leven of overleven?’. 

IMG 20200205 WA0004

IMG 20200205 WA0002

IMG 20200205 WA0006

IMG 20200205 WA0012

Mira de Boer sprak op open ochtend 2019

Op woensdag 6 februari 2019 was de open ochtend van Esther in Enschede. Wij kijken terug op een geweldige ochtend. Die ochtend sprak Mira de Boer over het thema 'Hoe ik ging doen wat ik niet durfde'. De geluidsopname van de ochtend is door technische problemen helaas niet gelukt. Maar via de volgende link naar de website van Mira de Boer kun je de kern van haar preek teruglezen:

https://www.miradeboer.nl/preken/doen-wat-je-niet-durft/

 

Foto zaal open ochtend 2019

Jurjen ten Brinke sprak over Getuigen als levensstijl 14 februari 2018

Woensdag 14 februari, Valentijnsdag, een goede dag om met iemand iets leuks te ondernemen. De werkgroep van Esther organiseerde weer een inspirerende ochtend. Dit keer met Jurjen ten Brinke. 

Jurjen ten Brinke studeerde tropisch landgebruik en theologie en is sinds 2006 actief als kerkplanter in Amsterdam-Noord, waar hij oprichter is van de multiculturele gemeente Hoop voor Noord. Verder is hij bekend als ambassadeur van Tear. In het Overijsselse Kampen is hij opgegroeid. Nu is hij getrouwd met Marijke. Samen hebben ze vier kinderen.

We hebben weer foto's gemaakt en ook een opname. Geniet ervan.

 

Opname en foto's met Jurjen ten Brinke op Valentijnsdag

Je kunt de opname ook downloaden.Foto's Esther Open Ochtend Valentijnsdag

 

 

25 jaar Werkgroep Esther - Enschede, een jubileum

“God geeft waar Hij lege handen vindt”, citeert Tjitske Lemstra kerkvader Augustinus. Ze is de tweede spreekster tijdens de Jubileum-Open Ochtend van Esther Enschede, woensdag 8 februari 2017. Ze zijn er alle drie weer, na 25 jaar: Tonneke Bijker, Tjitske Lemstra en Gerry Velema. Ze benadrukken in hun praatjes de trouw van God; God laat niet los wat hij met ons begon!

Werkgroep Esther bestaat 25 jaar

Werkgroep Esther (die uit vijf vrouwen bestaat) organiseert - samen met vijftien gastvrouwen - elk jaar een Open Ochtend in februari en een Open Avond in 
oktober. Om vrouwen te bemoedigen in hun geloof, om verdieping te bieden. Ook door het jaar heen, in de bijbelgespreksgroepen. 
Ze ervaren: wij doen ons best, maar zonder Gods zegen kunnen we niet. Zoals in Psalm 127 verwoord: ‘Als de Heer het huis niet bouwt, vergeefs zwoegen de bouwers.’
 
Er zijn corsages voor de gastvrouwen, ballonnen bij de ingang, iets lekkers bij de koffie (maar dat is standaard :) ‘Oh Happy Day’ - gezongen door het enthousiaste koor Benediction - en een cadeautje bij het weggaan; de sfeer is echt feestelijk!
 
Op een gegeven moment...
 
...moet er even heel hard gewerkt worden: de schone kopjes zijn op! Wat een geluk dat we een professionele vaatwasser gebruiken; in no time rijden we de kopjes weer terug naar het koffie-schenkpunt. Het is duidelijk drukker dan anders. Veel vrouwen die er 25 jaar geleden ook al bij waren, maar ook vrouwen die er voor het eerst zijn!

De spreeksters bij het Esther jubileumSpreeksters en Voorzitster

Gerry Velema, één van de drie spreeksters verteld: "Ik vond het een leuk weerzien, het was een feestelijke, blijde en inspirerende ochtend."
Haar boodschap was: "De trouw van God blijft mij verbazen en tegelijk ook vragen: en wat antwoord jij nu aan zo'n trouwe God. Natuurlijk is het waar dat als wij ontrouw zijn, God trouw blijft. Hij overstijgt alle menselijke vormen van trouw, maar ik hoor ook de roep, het verlangen van God: wees Mij trouw. Laat zelf ook niet los wat Mijn hand ooit met jou is begonnen.
Ze roept alle vrouwen op: "Geniet van deze ochtenden en kijk of je er een taak in kunt krijgen, want hier ligt zoveel zegen in besloten, om al dienend samen op te trekken."
 
En Tjitske Lemstra geeft aan: "Het was een feest! Het nadenken over het thema 'genade' heeft mezelf ook goed gedaan. Augustinus verwoordde ooit wat ik zelf regelmatig heb ervaren: 'God geeft waar Hij lege handen vindt.'
 
Kortom...
 
Een feest om met een goed gevoel aan terug te denken. Maar we kijken ook vooruit: donderdag 12 oktober is er Open Avond met Martin Brand. En het unieke aan díe avond: de mannen zijn (voor één keer!) ook welkom!
 
 
Hieronder nog even de werkgroep van het allereerste begin (helaas niet helemaal compleet) en daarnaast de werkgroep van nu.

 
Werkgroep van het begin    Werkgroep 2017

www.esther-enschede.nl
/ Facebook / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Terugluisteren van de Esther Ochtend 2017

Klik hieronder om de opname terug te luisteren van de spreeksters Tonneke Bijker, Tjitske Lemstra en Gerry Velema.Foto's 25-jarig jubileum Esther

Klik hieronder op Lees meer om de foto's te zien!

Lees meer: 25 jaar Werkgroep Esther - Enschede, een jubileum

Terugblik Esther Ochtend 17 februari 2016 met Willem de Vink

Het was een inspirerende ochtend met Willem de Vink. Het thema was Verlangen naar Volmaaktheid.Willem de Vink

Willem is getrouwd met Marian de Vink. Samen geven ze spreekbeurten en trainingen, publiceren boeken, coachen en counselen en zijn voorgangersechtpaar. Hun leven en werk wordt geïnspireerd door Jezus. Zijn genade dragen ze overtuigend uit. Het resultaat is opmerkelijk: mensen leren ontspannen en zonder angst voor afwijzing of mislukking te leven.

Enkele mooie uitspraken:

"In Jezus ben je goed gekeurd."
"Oordeel je over je zelf? God oordeelt niet. Je bent rein door Jezus."
"De liefde laat geen ruimte voor angst, volmaakte liefde sluit angst uit."
"Jouw kleur (talent) komt naar voren door tevreden te zijn met jezelf. God ziet je graag tot bloei komen."

Enkele opmerkingen van de bezoeksters: 

"Ik word er altijd door opgebouwd."
"Mooie bemoedigende ochtend!"

 

Hier kan je de opname terugluisteren:

 

 

Foto's van de Esther ochtend met Willem de Vink

Lees meer: Terugblik Esther Ochtend 17 februari 2016 met Willem de Vink

Dagelijks woord

27 maart 2023

Welkom!

Jij bent belangrijk, jij bent waardevol, jij bent welkom.