25 jaar Werkgroep Esther - Enschede, een jubileum

“God geeft waar Hij lege handen vindt”, citeert Tjitske Lemstra kerkvader Augustinus. Ze is de tweede spreekster tijdens de Jubileum-Open Ochtend van Esther Enschede, woensdag 8 februari 2017. Ze zijn er alle drie weer, na 25 jaar: Tonneke Bijker, Tjitske Lemstra en Gerry Velema. Ze benadrukken in hun praatjes de trouw van God; God laat niet los wat hij met ons begon!

Werkgroep Esther bestaat 25 jaar

Werkgroep Esther (die uit vijf vrouwen bestaat) organiseert - samen met vijftien gastvrouwen - elk jaar een Open Ochtend in februari en een Open Avond in 
oktober. Om vrouwen te bemoedigen in hun geloof, om verdieping te bieden. Ook door het jaar heen, in de bijbelgespreksgroepen. 
Ze ervaren: wij doen ons best, maar zonder Gods zegen kunnen we niet. Zoals in Psalm 127 verwoord: ‘Als de Heer het huis niet bouwt, vergeefs zwoegen de bouwers.’
 
Er zijn corsages voor de gastvrouwen, ballonnen bij de ingang, iets lekkers bij de koffie (maar dat is standaard :) ‘Oh Happy Day’ - gezongen door het enthousiaste koor Benediction - en een cadeautje bij het weggaan; de sfeer is echt feestelijk!
 
Op een gegeven moment...
 
...moet er even heel hard gewerkt worden: de schone kopjes zijn op! Wat een geluk dat we een professionele vaatwasser gebruiken; in no time rijden we de kopjes weer terug naar het koffie-schenkpunt. Het is duidelijk drukker dan anders. Veel vrouwen die er 25 jaar geleden ook al bij waren, maar ook vrouwen die er voor het eerst zijn!

De spreeksters bij het Esther jubileumSpreeksters en Voorzitster

Gerry Velema, één van de drie spreeksters verteld: "Ik vond het een leuk weerzien, het was een feestelijke, blijde en inspirerende ochtend."
Haar boodschap was: "De trouw van God blijft mij verbazen en tegelijk ook vragen: en wat antwoord jij nu aan zo'n trouwe God. Natuurlijk is het waar dat als wij ontrouw zijn, God trouw blijft. Hij overstijgt alle menselijke vormen van trouw, maar ik hoor ook de roep, het verlangen van God: wees Mij trouw. Laat zelf ook niet los wat Mijn hand ooit met jou is begonnen.
Ze roept alle vrouwen op: "Geniet van deze ochtenden en kijk of je er een taak in kunt krijgen, want hier ligt zoveel zegen in besloten, om al dienend samen op te trekken."
 
En Tjitske Lemstra geeft aan: "Het was een feest! Het nadenken over het thema 'genade' heeft mezelf ook goed gedaan. Augustinus verwoordde ooit wat ik zelf regelmatig heb ervaren: 'God geeft waar Hij lege handen vindt.'
 
Kortom...
 
Een feest om met een goed gevoel aan terug te denken. Maar we kijken ook vooruit: donderdag 12 oktober is er Open Avond met Martin Brand. En het unieke aan díe avond: de mannen zijn (voor één keer!) ook welkom!
 
 
Hieronder nog even de werkgroep van het allereerste begin (helaas niet helemaal compleet) en daarnaast de werkgroep van nu.

 
Werkgroep van het begin    Werkgroep 2017

www.esther-enschede.nl
/ Facebook / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Terugluisteren van de Esther Ochtend 2017

Klik hieronder om de opname terug te luisteren van de spreeksters Tonneke Bijker, Tjitske Lemstra en Gerry Velema.Foto's 25-jarig jubileum Esther

Klik hieronder op Lees meer om de foto's te zien!

Hieronder zie je de foto's. Helaas zijn sommige foto's versprongen en kunnen we dat niet zo makkelijk terugdraaien. 

Vind je een foto leuk en wil je die downloaden dan kan dat gewoon. Op je computer kan je de foto dan weer terugdraaien.

Alle gasten komen binnen op de Esther Ochtend

 

De spreeksters Tonneke Bijker, Tjitske Lemstra en Gerry Velema

 

Pauze tijdens de ochtend

 

Het koor Benediction uit Enschede

 

De afsluiting van de ochtend

 

Foto's van de huidige werkgroep en van de start van Esther

 

 

Dagelijks woord

03 oktober 2022

Welkom!

Jij bent belangrijk, jij bent waardevol, jij bent welkom.